Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » Okolju prijazni izdelki Tork - novosti

Okolju prijazni izdelki Tork - novosti

19.1.2024

Umivalnica z izdelki Tork

Tork je na področju profesionalne higiene vodilna globalna blagovna znamka. Osrednja vloga v branži na svetovnem trgu prinaša veliko odgovornost, saj to pomeni, da imajo tudi majhne spremembe v zasnovi izdelkov ali embalaže velik vpliv na okolje. Osrednji del poslovne strategije podjetja Tork je zato tudi trajnostno delovanje s prizadevanjem za zmanjšanje količin odpadnega materiala in omejevanje izpustov ogljika na vseh ravneh.

Iz široke ponudbe izdelkov Tork smo izbrali nekaj takšnih, ki v največji meri uresničujejo dva osrednja cilja trajnostne naravnanosti:

  1. Zmanjšanje porabe na minimalno raven, ki je nujna za zagotavljanje brezhibne higiene,
  2. Uporaba okolju prijaznih izdelkov, ki s svojo sestavo ter načinom proizvodnje in transporta v najmanjši možni meri obremenjujejo okolje.

Pri zmanjševanju porabe je ključna uporaba dovršene dozirne tehnike z ustreznimi podajalniki. Tako npr. podajalniki papirnatih brisač in toaletnega papirja Tork zagotavljajo, da uporabnik porabi točno toliko papirja, kot ga potrebuje. Hkrati s pomočjo inovativnih sistemov zagotavljajo, da se papir vedno porabi v celoti – do konca navitja. Uporaba neustreznih podajalnikov, ki papir med doziranjem trgajo in cefrajo ali omogočajo nekontrolirano vrtenje rolic, lahko proizvede veliko količino povsem nepotrebnega odpadka.

Posredno na porabo vpliva tudi kakovost oz. učinkovitost izdelkov. Papirnate brisače, ki dobro vpijajo vlago in med brisanjem ohranjajo čvrstost, zagotavljajo najboljši izkoristek.

Pomembno pa je, da so izdelki narejeni čim bolj okolju prijazno. To pomeni, da je vpliv njihove proizvodnje, transporta in uporabe na okolje čim manjši. Izpolnjevanje s tem povezanih meril se potrjuje z različnimi certifikati, npr. okoljsko marjetico Ecolabel ali certifikatom FSC o trajnostnem gospodarjenju z gozdovi, iz katerih se pridobiva surovina za proizvodnjo papirja.

 

Penilnik Tork Elevation in penilno milo Clarity foam

Milo Clarity foam je biorazgradljivo, v 99 odstotkih sestavljeno iz rastlinskih obnovljivih virov. Postopek menjave kartuše v podajalniku je preprost, intuitiven in traja manj kot 10 sekund. Mehanizem za doziranje je vgrajen v kartuši, s čimer zagotavlja najvišjo higieno in zmanjšuje tveganje za okužbo.

 

Podajalnik papirnatih brisač Tork Matic in brisače iz recikliranega papirja

Podajalnik Tork Matic v elegantni obliki linije Elevation zagotavlja najvišjo stopnjo higiene, saj je narejen tako, da se uporabnik dotakne samo tiste brisačke, ki jo uporabi. Podajanje vsake brisačke posebej zagotavlja zmanjšanje porabe. Vgrajen dodatni nosilec omogoča, da podajalnik napolnimo še preden brisačk zmanjka, nato pa se najprej porabi preostanek papirja. Tako zagotovimo, da uporabnik nikoli ne ostane brez brisačke in da se papir vedno porabi v celoti.

 

Podajalnik toaletnega papirja Smart One mini Elevation

Dvojni podajalnik toaletnega papirja Smart One z enakomernim doziranjem vsakega lističa zagotavlja znižanje porabe. Delovanje z dvema rolama hkrati omogoča, da se vsaka rola porabi do zadnjega lističa, ne da bi uporabniku kadarkoli zmanjkalo papirja. Podajalnik je zaklenjen in popolnoma zaprt za najvišjo stopnjo higiene.

 

NOVO - PAPIR iz 100 % RECIKLIRANIH VLAKEN

Z izbiro Tork Natural Color papirja pokažite, da vaše podjetje ceni kakovost in trajnost. Izdelan je iz 100 % recikliranih vlaken.

                                                         

Ecolabel   ZNAK ZA OKOLJE “ECOLABEL” - Okoljska Marjetica
Znak za okolje Evropske unije (“eco label flower” oziroma “okoljska marjetica”) je instrument zagotavljanja varstva okolja. Znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde. Pridobitelja zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v največji možni meri, v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja na tržišču.

Fsc   ZNAK TRAJNOSTNEGA GOSPODARJENJA Z GOZDOVI “FSC”
FSC (Forest Stewardship Council) je neodvisna organizacija, ki je v Evropi vzpostavila mednarodni sistem certificiranja gozdov. Certifikat zagotavlja trajno gospodarjenje z gozdom kot obnovljivim, vendar zelo občutljivim naravnim virom. Podjetja, ki se odločijo za certifikat FSC “Chain of Custody“ (skrbniške verige), zagotavljajo končnemu uporabniku, da les za izdelke izvira iz gozdov, ki so upravljani po zahtevah standardov organizacije FSC.

 

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...