Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » NOVO: Profesionalna čistila Pro Formula

NOVO: Profesionalna čistila Pro Formula

23.1.2023

Linija profesionalnih izdelkov Pro Formula združuje domačnost priznanih blagovnih znamk s čistilno močjo, ki jo zahtevajo poslovni uporabniki. Visoka pričakovanja čistoče lahko podjetje pogosto stanejo dragocenega časa, če pa se z njimi ne spopade ustrezno, pa ga lahko stanejo tudi ugleda in strank oziroma kupcev. 

Izdelki Pro Formula vključujejo več kot 50 let znanja in izkušenj s področja profesionalnega čiščenja podjetja Diversey z eno vodilnih blagovnih znamk na področju gospodinjskega pranja perila in čiščenja površin. 

Ker zagotavljajo odlične rezultate čiščenja ob vsakem čiščenju, ostane dovolj časa in brezskrbnosti za osredotočenost na osnovno dejavnost, kot je strežba in skrb za stranke ali obiskovalce.

 

Pro Formula - profesionalna čistila


Popolnoma čisto okolje je osnova za najboljšo uporabniško izkušnjo. Pro Formula ponuja celotno paleto profesionalno oblikovanih čistilnih izdelkov v kombinaciji z zaupanja vrednimi blagovnimi znamkami. Izbor je posebej razvit za vaše potrebe po profesionalnem čiščenju in doseganju visokih higienskih standardov.

 

Čistila za kuhinjo

V kuhinjah je nepogrešljivo dobro čistilo za maščobe, po možnosti brez parfuma, ki je pripravljeno za uporabo za čiščenje opreme kot so lonci, ponve, kuhalniki, nape, tla, stene, odtoki ... Za močno zapečene maščobe pa je potrebno močnejše čistilo za pečico in žar, ki odstrani trdovratno maščobo ter čisti, ščiti in polira v enem koraku. Za keramiko, glazirane površine in steklokeramiko je priporočljivo uporabljati kremno čistilo z abrazivom, saj vsebuje veliko naravnih čistilnih delcev, ki zagotavljajo izvrstne rezultate na zahtevnih madežih, pri tem pa ne poškodujejo občutljivih površin. Prav tako v kuhinjah ne smemo pozabiti na čiščenje kotlov, čajnikov, grelcev vode, za kar potrebujemo dobro čistilo za vodni kamen v kuhinjah.

 PROFESIONALNI NASVET:  Vodenje profesionalne kuhinje pomeni imeti vedno zasedeno kuhinjo, kjer vaše pečice in žari delajo nadure. Maščoba in zažgani ostanki hrane so neizogibni in s preveliko količino maščobe tvegate požar. Poleg tega lahko morebitne drobtine, ki ostanejo v pečici, povzročijo težave z dimom in okusom pri čemer se njihov vonj prenese na naslednjo jed, ki se pripravlja v pečici. Stranke lahko opazijo razliko v okusu, kar lahko povzroči nezadovoljstvo strank. Zato je redno čiščenje pečice in žara vsekakor nujno. Zažgano in zapečeno hrano boste lažje očistili, če bo pečica še minimalno topla (vendar ne vroča, saj lahko povzroči izhlapevanje čistila, kar je lahko zelo škodljivo za vaša dihala!).

 

 

Čistila za pomivanje posode

Pri ročnem pomivanju posode je pomembno, da čistilo zlahka odstrani zasušene ostanke hrane in maščobo s krožnikov ter da je hkrati nežno do kože. Pri izbiri kakovostnega čistila za ročno pomivanje posode je pomembno tudi da dobro deluje v hladni vodi ter ima obenem tudi prijeten vonj.

Pri strojnem pomivanju posod lahko izberemo tekoča sredstva ali tablete. Pri pomivanju posode v profesionalnih pomivalnih strojih je najbolje, da izberemo takšno čistilo, ki vsebuje sredstva za mehčanje vode, saj bo le tako posoda brez lis in madežev tudi, če se nahajamo v območjih, kjer imamo trdo vodo. Za bleščeče čisto posodo moramo izbrati tudi ustrezno izpiralno sredstvo, ki bo dalo optimalno bleščeče rezultate.

Izbira tablet za strojno pomivanje posod ni najenostavnejša. Priporočamo uporabo tablet, ki so primerne za pomivanje v hladnejši vodi ter se raztopijo tudi v krajšem ciklu pomivanja (tudi, če je kratek cikel 30 minut).

 PROFESIONALNI NASVET:  Nebleščeča, motna steklovina je nekaj, kar obiskovalci dojemajo kot umazano. Na območjih s trdo vodo je to težko preprečiti, saj usedline trde vode ustvarijo film, ki vodi do motnih kozarcev in ostale steklovine. V primeru zelo trde vode priporočamo, da se v pomivalni stroj dodatno doda sol, saj izboljša in zmehča pretok vode ter prepreči kopičenje usedlin trde vode. 

 

 

Čistila za površine

Vsaka površina v objektu ima svoje posebnosti in jo moramo obravnavati drugače. Za gladke površine mora biti sredstvo takšno, da učinkovito odstrani umazanijo in ne pušča lis, kar pomeni, da mora hitro izhlapeti. Nekatera sredstva imajo tudi posebno patentirano tehnologijo za nevtralizacijo neprijetnih vonjav. Čistilo za nerjaveče jeklo mora biti brez parfuma, da z njim lahko očistimo pulte, hladilnike in vitrine s hrano. V nekaj sekundah mora odstraniti vso umazanijo in prstne odtise ter pustiti bleščeč sijaj. Zelo previdni pa moramo biti pri vzdrževanju in čiščenju lesenih površin, saj so zelo občutljive. Najbolje je, da uporabimo namensko čistilo za les, ki odstranjuje prah in prstne odtise ter ima za nego dodan silikon in vosek

 PROFESIONALNI NASVET:  Gostje so dandanes pozorni na vsako malenkost. Od vas ne pričakujejo le čistega okolja, ampak pričakujejo, da bo vse brezhibno, vključno s pohištvom. Zato poskrbite, da bodo še posebej leseni deli pohištva brezhibno čisti in lesketajoči, kar boste dosegli z voskom za nego lesa ali čistilom, ki ga vsebuje.  

 

 

Čistila za talne površine

Čistila za talne površine izberemo glede na vrsto talnih površin, ki jih imamo v objektu. Pri lesenih talnih površinah izberemo sredstvo, namenjeno za čiščenje umazanije z zaščitenih lesenih površin, ki jih ne poškoduje in ohranja njihov prvotni videz. Pri ostalih talnih površinah, kot so keramika, plastika in ostale trdne vodoodporne površine, lahko uporabljamo za vse enako čistilo. Pomembno je, da učinkovito odstranjuje maščobe in umazanije s tal pri vsakodnevnem čiščenju. Nekatera čistila imajo tudi patentirano tehnologijo za nevtralizacijo neprijetnih vonjav ter dodane prijetne dišave, kot so vonj limone ali bora. Pri posebnih talnih površinah, kot je marmor, pa svetujemo pazljivost, saj je potrebno posebno čiščenje in vzdrževanje

 PROFESIONALNI NASVET:  Stranke takoj opazijo čista tla in bodo temu pripisale pozitivno izkušnjo. Zato je pomembno, da vaša tla ostanejo čista. Za hitro in enostavno vsakodnevno čiščenje tal uporabite univerzalno čistilo z dodatkom prijetne dišave. Profesionalna čistila za tla odstranjujejo trdovratno maščobo in umazanijo ter se ne izpirajo, zato imate več časa za druge dejavnosti.

 

 

Čistila za sanitarije

Sanitarije so prostor, kjer se velikokrat zadržujejo različne bakterije in več vrst različnih umazanij, posledično pa tudi neprijetne vonjave. Zato so sanitarije pogosto del objekta, po katerem obiskovalci in uporabniki sodijo celotno podjetje. Znak, da je v sanitarijah vse čisto, veliko obiskovalcem pomeni, da je tudi v ostalih delih (restavracije, kuhinje) enako urejeno in čisto. Pri sanitarijah moramo tako poskrbeti za več različnih umazanij, kot je vodni kamen, urinski kamen, ostanki mila ter ustrezno odstranjevanje bakterij. Dobro čistilo sanitarijam tudi ustrezno odstrani neprijetne vonjave in jih odišavi.

 PROFESIONALNI NASVET:  Čiščenja sanitarij se vedno lotite od najmanj umazanega dela do najbolj umazanega kotička sanitarij. Priporočamo, da se najprej lotite kljuk, stikal in ostalih tipk, potem pa preidete na podajalnike, ogledala, umivalnike, kabine z WC školjko in pisoarji. Pri tem je priporočljivo, da uporabljate več, barvno ločenih krp.

 

 

Čistila za pranje perila

Brezhibno čisti prti, krpe, brisače, posteljnina je osnova vsakega objekta. Z izbiro profesionalnega detergenta za perilo, v obliki tekočine ali praška, ohranjate belino ali barvo vaših tkanin, hkrati pa odstranite vse trdovratne madeže.

Prijetno dišeče, mehko in čisto oprano perilo je eno najbolj kritičnih področij za zadovoljstvo gostov. Izboljšajte bivanje in udobje vašega gosta tako, da zagotovite popolno čiste in mehke tkanine. To izjemno mehkobo lahko dosežete z uporabo dobrega mehčalca, ki ne le zmehča vaše perilo, ampak tudi odpravi neprijetne vonjave, ki jih je težko odstraniti.

 PROFESIONALNI NASVET:  V topli vodi vlakna hitreje razpadejo, kar povzroči bledenje intenzivnih barv. Perite v hladni vodi, da to preprečite. Pri pranju brisač uporabite mehčalec za perilo pri vsakem drugem pranju, saj lahko preveč mehčalca zmanjša vpojnost brisač.

 

 

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...