Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » NOVO: Mikro krpe iz tkanih mikrovlaken in PVA krpe PUREBA

NOVO: Mikro krpe iz tkanih mikrovlaken in PVA krpe PUREBA

23.10.2023

Čiščenje je ključnega pomena za vzdrževanje profesionalnega in higienskega okolja v poslovnem svetu. Za B2B uporabnike, kot so čistilni servisi, čistilke in čistilci ter vzdrževalci objektov, so krpe iz tkanih mikrovlaken postale nepogrešljivo orodje pri doseganju visokih standardov čistoče, učinkovitosti in ekonomičnosti.

Mikrovlakna: skrivnost tako imenovanih »čudežnih krp«

 

Ena izmed najnovejših in najbolj inovativnih rešitev za čiščenje so krpe iz tkanih mikrovlaken, ki jim mnogi pravijo kar "čudežne krpe".

Mikro krpe imajo pred klasičnimi krpami veliko prednosti, ki so povezane tudi z njihovim manjšim vplivom na okolje. Zaradi visoke učinkovitosti pripomorejo k zmanjšanju porabe vode in kemičnih sredstev. Poleg tega je njihova uporaba bolj trajnostna, saj so zelo odporne in imajo daljšo življenjsko dobo. Ko se vendarle izrabijo, je nekatere mikrokrpe mogoče tudi reciklirati.

Krpe iz tkanih mikrovlaken so narejene iz drobnih vlaken, ki so desetkrat tanjša od človeškega lasu. Ta vlakna so izdelana iz materialov, kot sta poliester in poliamid, in zagotavljajo številne prednosti za poslovne uporabnike:

 

  • Izjemna učinkovitost: Mikrovlakna so sposobna učinkovito zbirati umazanijo, olje, madeže in bakterije. Z majhnimi kapilarami med vlakni se umazanija zadrži v vlaknih, kar omogoča učinkovito čiščenje površin, vključno s tistimi z mikrostrukturno površino.

  • Brez kemikalij: Za čiščenje s krpicami iz mikrovlaken potrebujete le vodo. To pomeni, da ni potrebe po uporabi agresivnih kemikalij, kar je tako prijazno do okolja kot tudi varno za uporabnike. To je odlična novica za okolje, saj zmanjšuje uporabo škodljivih kemikalij in plastike v okolju. Krpe iz mikrovlaken pri suhem čiščenju ustvarjajo elektrostatično napetost, ki privlači in ujame prah na površini ter preprečuje, da bi se le-ta dvignil in razpršil v okolje.

  • Trajnost in vzdržljivost: Kakovostne krpe iz mikrovlaken pomagajo zmanjšati vpliv čiščenja na okolje: visoka vpojna moč omogoča znaten prihranek vode, medtem ko dolga življenjska doba omogoča racionalizacijo porabe virov, povezanih s proizvodnjo in odpadki.

  • Vpojna sposobnost: Mikrovlakna hitro absorbirajo tekočino, kar je ključno pri odpravljanju razlitih tekočin in hitrem sušenju površin.

  • Primerne za vse površine: Mikrovlakna so primerna za čiščenje različnih površin, vključno s steklom, pohištvom, talnimi oblogami in kuhinjskimi površinami. Z uporabo krp v različnih barvah pa zadostimo tudi HACCP zakonitostim, ki jih lahko slišite na HACCP izobraževanjih

 

Čudežne krpe PUREBA

 

Kakšne so razlike v krpah iz mikrovlaken?

 

Razlika med dobro in slabo krpo iz mikrovlaken je lahko opazna v več ključnih lastnostih, kot so učinkovitost čiščenja, trajnost, vzdržljivost ter kakovost materiala. 

1. Material in gostota vlaken: Dobra krpa iz mikrovlaken je izdelana iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo visoko gostoto vlaken. Večja gostota vlaken pomeni, da ima krpa več površinskega območja za zbiranje umazanije, kar jo naredi bolj učinkovito pri čiščenju.

2. Velikost in debelina vlaken: Visokokakovostne krpe iz mikrovlaken imajo običajno tanjša vlakna, kar omogoča boljše prodorne lastnosti. Tanjša vlakna lahko prodrejo globlje v mikrostrukture površine in učinkovito odstranijo umazanijo ter madeže.

3. Robovi in šivi: Dobre krpe iz mikrovlaken so običajno obrobljene s šivi, ki so kakovostno obdelani. To preprečuje, da bi se krpa razrahljala ali strgala, kar podaljšuje njeno življenjsko dobo.

4. Absorbcija: Kvalitetne krpe iz mikrovlaken imajo visoko sposobnost vpijanja, kar pomeni, da zlahka absorbirajo in zadržijo vodo ter ostalo umazanijo. To je ključno pri brisanju in čiščenju površin.

5. Trajnost in pralnost: Dobre krpe iz mikrovlaken so običajno trajne in jih je mogoče prati in ponovno uporabiti več stokrat. Slabše krpe se lahko hitro obrabijo ali pa se njihova učinkovitost zmanjša po večkratni uporabi.

6. Kemikalije in čiščenje: Visokokakovostne krpe iz mikrovlaken so običajno zasnovane tako, da omogočajo čiščenje brez potrebe po agresivnih čistilih. Slabe krpe morda zahtevajo več kemikalij, da dosežejo enak učinek, kar ni prijazno do okolja.

 

 

PVA krpe za čiščenje: nova dimenzija čiščenja

 

Poleg krpic iz mikrovlaken so se na trgu pojavile tudi PVA krpe za čiščenje. PVA krpe so narejene iz posebnega materiala, imenovanega polivinil alkohol (PVA). To so tanke, gumijaste krpe, ki imajo posebne lastnosti, zaradi katerih so še posebej učinkovite pri čiščenju.

Ena izmed ključnih lastnosti PVA krp je njihova sposobnost, da vpijajo velike količine tekočine. To pomeni, da so odlične za čiščenje madežev in razlitih tekočin na tleh, pultih ali drugih površinah. Poleg tega se PVA krpe ne trgajo ali raztegujejo tako enostavno kot nekatere druge krpe, kar jih naredi bolj vzdržljive.

PVA krpe so tudi odlične pri čiščenju steklenih površin, saj ne puščajo sledi ali madežev. To je zelo pomembno, ko želite, da so vaša okna in ogledala brezhibna.

 

 

Kako uporabiti čudežne krpe in PVA krpe za čiščenje

Uporaba teh krp je preprosta. Za krpe iz mikrovlaken je običajno potrebno le malo vode, da učinkovito očistite površine. Uporaba čistilnih sredstev ni potrebna, vendar jih lahko uporabite, če želite še dodatno razkužiti površine. Po uporabi jih preprosto operete in ponovno uporabite.

Pri PVA krpah preprosto navlažite krpo, da omogočite absorpcijo tekočine, nato pa obrišite želeno površino. Po uporabi jo enostavno sperete pod tekočo vodo in pustite, da se posuši.

 

Primerne za različne uporabnike


Krpe iz tkanih mikrovlaken so postale nepogrešljivo orodje za poslovne uporabnike, ki cenijo učinkovitost, trajnost in ekonomičnost. S svojo sposobnostjo učinkovitega čiščenja brez potrebe po agresivnih kemikalijah ter vzdržljivostjo in ponovno uporabnostjo so mikrovlakna ključ do doseganja visokih standardov čistoče v različnih poslovnih okoljih. Investicija v kakovostne krpe iz mikrovlaken se lahko hitro povrne z boljšimi rezultati čiščenja in manjšimi stroški.

Čistilni servisi: Krpe iz mikrovlaken so nepogrešljiv pripomoček za čistilne servise, saj omogočajo hitro in učinkovito čiščenje v različnih okoljih, vključno s pisarnami, trgovinami, hoteli in drugimi poslovnimi prostori.

Javne ustanove: Šole, bolnišnice, vrtci in druge javne ustanove cenijo mikrovlakna zaradi njihove zmožnosti hitrega in higienskega čiščenja, kar je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje zaposlenih in obiskovalcev.

Vzdrževalci objektov: Vzdrževalci objektov uporabljajo mikrovlakna za ohranjanje čistoče v javnih objektih, vključno s športnimi dvoranami, trgovskimi centri in drugimi javnimi prostori. Najbolj jim je všeč vzdržljivost in ekonomičnost.

 

Mikrofibra krpe in PVA krpe

 

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...