Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » Sanacija po poplavah

Sanacija po poplavah

16.9.2022

Komaj smo ga čakali in dočakali - dež, namreč. A vendar ne toliko naenkrat in v tako kratkem času. Presenetila nas je obilna količina, ki je presušena tla nikakor niso mogla vpiti, zato so poplavljale kleti in prostori blizu potokov ter rek. 

Pri sanaciji je najprej pomembno, da poskrbimo za svojo varnost. Ne ogrožamo lastnih življenj in teles, da bi rešili materialne stvari. Šele, ko smo popolnoma prepričani, da nismo več v nevarnosti in smo odklopili vse elektronske naprave, lahko začnemo s sanacijo po poplavah.

 

Kako se lotiti prostorov, ki jih je nedavno poplavilo močno deževje? 

Najprej moramo poskrbeti, da odstranimo vso vodo iz prostora. Za črpanje vode poskrbijo gasilci, ostala voda pa mora biti potisnjena iz prostora. Za ta namen priporočamo potiskače vode

Potiskač vode - sanacija prostorov po poplavi

 

Za brisanje preostalih tal do popolnoma suhega pa priporočamo še uporabo krp za tla, ki se jih lahko namesti na univerzalen nosilec krp: 

 

Ker pa je voda, ki nam je poplavila prostore dostikrat močno onesnažena, je potrebno tla tudi ustrezno očistiti in razkužiti, preden bomo v teh istih prostorih ponovno bivali, oziroma delali. Za takšen namen priporočamo izdelek Suma Bac D10, saj je čistilo in dezinfekcija v enem. Nekateri so, kljub mnogim naprednejšim čistilom, vajeni tudi uporabe Varekine:




Pri pospravljanju in čiščenju pa pridejo prav tudi vedra in kompleti: 

 

Tudi na osebno zaščito, kot so maske in rokavice, ne smemo pozabiti: 

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...