Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Storitve

Storitve - HACCP
Storitve - HACCP

HACCP

HACCP – notranji nadzor nad varnostjo živil

Kako si zagotoviti enostaven in učinkovit HACCP sistem po svojih željah?

V podjetju Barjans d.o.o. vam strokovno pokažemo pot do varne hrane in smotrnejših prijemov v kuhinji. Izdelamo vaši kuhinji prilagojen načrt HACCP, s katerim boste zadostili ne le zakonskim zahtevam, pač pa si boste tudi zagotovili enostavni in praktični notranji nadzor, osnovan na načelih HACCP sistema.
Naša prednost je, da se trudimo vzpostavljati take sisteme, ki jih boste uporabljali in ne kršili oz. take sisteme, ki so življenjski in ne nujno zlo.

Praksa nedvoumno kaže, da dokumentacija sama po sebi še ni zadostno jamstvo za vzpostavitev notranjega nadzora, zato pri Barjansu ponujamo še:

  • usposabljanje zaposlenih, ki pri svojem delu prihajajo v stik s hrano (kuharji, pomočnice vzgojiteljic, vodje). Temo usposabljanja določimo naknadno, saj se prilagodimo vašim željam in potrebam v kuhinji.

  • Verifikacijo - pregled nad vzpostavljenim HACCP sistemom. Pravilnik o higieni živil (Ur.l. RS, št. 60/02, 104/03, 11/2004 in 51/2004) zahteva enkrat do dvakrat letno verifikacijo, s čimer se ugotovi skladnost dokumentacije z zakonodajo in dejanskim stanjem v kuhinji. To je višji nadzor, ki zahteva strokovno usposobljeno osebo, saj se pregleda tudi izvajanje dela vodje HACCP skupine.

  • Ali potrebujete strokovno podporo pri srečanju z inšpekcijo? Dokumentacijo dopolnimo in obrazložimo tako, da boste zadostili vsem zakonskim zahtevam.


KONTAKT: Nataša Mežnarič, dipl. san. inž., 01 620 77 60, mob.: 041 774 273