Hamburger Logo barjans tradicija png Telefonski kontakt Ikona nakupovalni vozicek
Logo barjans tradicija png
Telefonski kontakt
Ikona seznam zeleja Ikona noj racun
Ikona nakupovalni vozicek Nakupovalni voziček
Št. izdelkov v vozičku: 0
Domov » Novice » Rjavi papir Tork: inovacija, ki podpira krožno gospodarstvo

Rjavi papir Tork: inovacija, ki podpira krožno gospodarstvo

12.3.2024

Podjetje Essity je predstavilo novo linijo izdelkov blagovne znamke Tork Natural Color, ki združujejo trajnost in kakovost. Papir je izdelan iz 100 % recikliranih vlaken in je naravne rjave barve.

Toaletni papir in papirnate brisače so iz mešanice uporabljenih kartonskih škatel in drugih virov recikliranih vlaken. Izdelki so certificirani s strani FSC in EU Ecolabel ter so del storitve recikliranja papirnatih brisač Tork PaperCircle.

Raziskave kažejo, da uporabniki vse bolj podpirajo okolju prijazne izdelke v sanitarijah.

V preteklosti rjavi papirnati izdelki niso bili ravno najbolj priljubljeni med gosti, zaposlenimi ali drugimi uporabniki, saj niso bili dovolj vpojni, so bili grobi na koži ter imeli celo neprijeten vonj. Tako so lahko pustili vtis nizke kakovosti. To se zdaj spreminja – Tork dokazuje, da se trajnost in kakovost ne izključujeta več. Rjava barva sedaj ne pomeni, da je papir grob – ravno nasprotno. Rjavi papir iz linije izdelkov Tork Natural Color je mehek, vpojen in visoko kakovosten ter iz 100 % recikliranih vlaken.

 

 

cilj 3 cilj 3 cilj 3
Izdelki, narejeni iz 100 % recikliranih vlaken. 30 % do 50 % surovine je iz recikliranih dostavnih škatel. Svetlo rjava barva materiala - brez dodanih barvil v procesu proizvodnje.

 

 

Inovacija: mehek in trajnostni papir v sanitarijah

Tork že vrsto let za svoje izdelke uporablja visoko kakovostne reciklirane materiale. Toda: »Reciklirana vlakna boljše in svetlejše kakovosti, kot sta pisarniški papir in časopis, so postala redek vir. Vse več ljudi dela od doma in vse več je podjetij, ki se preusmerjajo na bolj brezpapirno poslovanje. Zato je ponudbe recikliranega papirja vse manj,« pravi Tomas Gandemo, globalni vodja inovacij blagovnih znamk pri Torku. "Morali smo najti alternativne vire vlaken, da bi zagotovili zadosten dostop do recikliranih vlaken." Z razcvetom e-trgovine se je ponudba rabljenih kartonskih škatel po vsem svetu povečala. Posledično se je Tork preusmeril na ponovno uporabo teh recikliranih škatel kot enega od svojih virov vlaken za higienski papir.

Toaletni papir in brisače za roke iz družine izdelkov Tork Natural color so izdelki, ki so mehki in enako kakovostni kot ostali izdelki Tork Advanced. »Strankam ni potrebno izbirati med trajnostjo in kakovostjo. Družina izdelkov Tork Natural Color je odlična izbira za uporabnike, ki želijo pokazati svojo okoljsko zavezanost in hkrati ohraniti enako visoko kakovost Tork,« pravi Ivette Perez Badillo, globalna direktorica blagovne znamke Toilet Systems. "To je zgolj majhno stališče glede trajnosti, vendar veliko majhnih dejanj povzroči veliko spremembo," poudarja.

 

FSC certifikat Ecolabel certifikat

 

 

Obiskovalci cenijo trajnostne izdelke

Visokokakovostne brisače za roke in izdelki iz toaletnega papirja v svetlo rjavi barvi so preprost način, kako zaposlenim, gostom in obiskovalcem pokazati, da je trajnost v objektu prioriteta – in da vodstvo aktivno sodeluje pri prehodu v bolj trajnostno in krožno družbo. Raziskave med uporabniki kažejo:

  • da se 83 % pisarniških delavcev in obiskovalcev restavracij strinja, da je ponudba papirnatih brisač v naravni barvi iz 100 % recikliranih materialov dober način, da podjetje ali restavracija pokaže svojo zavezanost k trajnostni družbi,
  • 87 % jih je všeč zamisel, da se reciklirajo izdelki za enkratno uporabo, kot so kartoni in se iz tega naredijo papirnate brisače,
  • 85 % pisarniških delavcev je pripravljenih v pisarni uporabljati toaletni papir naravne barve – če je kakovost enaka tisti, kot so je bili vajeni do sedaj.

 

Kartonske škatle za reciklažo

 

Novi papir Tork je narejen iz 100 % recikliranih vlaken. 30 - 50 % izvira iz rabljene valovite embalaže, kot je karton za pošiljanje paketov. Preostali del izhaja iz drugih virov recikliranih vlaken, kot je sortirani pisarniški papir. Vsi izdelki imajo FSC® in EU Ecolabel certifikat.

Vodilo blagovne znamke Tork je izboljšanje poslovne uspešnosti s trajnostnim upravljanjem higiene. Zato bo "v prihodnjih letih na trg prišlo več visokokakovostnih izdelkov naravne barve", pravi Tomas Gandemo.

Vsa polnila Tork Natural Color se lahko uporabljajo z že obstoječimi Tork dozirnimi sistemi.

 

 

vir: https://www.tork.co.uk/press-releases/tork-natural-colour

Kategorije novic

Zelena smer

Zdravstvo

Horeca

Šolstvo

Industrija

Nekategorizirano

Dogodki

Zelena smer


Prijava na e-novice

S klikom na gumb soglašate z obdelavo vašega e-naslova za namene pošiljanja e-novic. Več si lahko preberete v politiki zasebnosti

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...