Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Zeleni nasveti za restavracije

Datum objave: 21.06.2013

Kar 50 % američanov je dejalo, da pomembno vlogo pri izbiri restavracije igra dejstvo, ali je le-ta okolju prijazna. Ste se kdaj vprašali, kako bi vi vpeljali "zelenost" v vašo restavracijo?

 

Da boste svoje goste še bolj očarali, vam ponujamo pet zelenih nasvetov.

1. Kupujte lokalno pridelano hrano in sestavine. S tem boste zmanjšali svoj karbonski odtis ter hkrati spodbujali lokalni razvoj.

2. Izbirajte zelene ponudnike in dobavitelje. Da bi izbrali ponudnike, ki imajo zelene programe v svojem razvoju, so vam lahko v pomoč certifikati bio, eko, ecolabel idr. S tem boste močno pozeleneli svojo restavracijo.

3. Izboljšajte kuhinjsko kulturo. V restavracijah naj bi bilo kar 4 do 10 odstotkov hrane zavržene preden dospe do potrošnika. Vodje restavracij bi morale izobraziti zaposlene, kako zmanjšati odpadek hrane, ki nastane zaradi slabe kuhe ali čistoče.

4. Čistite zeleno. Čistilna sredstva in kemikalije lahko vplivajo na okolje in škodujejo vašemu zdravju. Lastniki restavracij lahko zato uporabijo ekološka čistila ali čistila z znakom okoljske marjetice "ecolabel".

5. Pazite na porabo papirja. Ne samo, da uporabljajte izdelke iz recikliranega papirja, skušajte tudi zmanjšati papirni odpadek in njegovo porabo. Preklopite na "interfold" podajalnike serviet, ki potrošnikom zagotavljajo, da vsakič vzamejo samo eno servieto. Poraba papirja se vam bo zmanjšala za najmanj 25 %, prihranili pa boste tudi na skladiščenju, stroških in času.

 

Z vpeljavo zelenosti in trajnostnega razvoja v vaše poslovanje boste zagotovo poplačani na dolgi rok. Nagrada je običajno poplačana v zadovoljstvu potrošnikov in njihovi prepoznavi vašega podjetja, v ponavljajočih se obiskih ter v zvestobi do vaše restavracije.