Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Uporabljate mobilni telefon na stranišču?

Datum objave: 31.01.2014

Ste tudi vi eden izmed 40 % ljudi, ki svoj mobilni telefon uporablja tudi na stranišču? Ste mogoče tudi eden izmed 19 % ljudi, katerim je mobilni telefon že padel v straniščno školjko? Berite dalje.

Po raziskavi Googla, naj bi skoraj 40 % uporabnikov svoj mobilni telefon redno uporabljalo na stranišču.

Zato ne preseneča dejstvo, da je kar eden izmed šestih mobilnih telefonov onesnažen s fekalijami, na telefonih in rokah pa so našli tudi prisotnost bakterije E-koli (v 16 % primerih). E-koli je bakterija, ki povzroča resne težave v človeškem črevesju.

Ko boste naslednjič svoj telefon uporabljali na stranišču, razmislite o higieni rok in tudi mobilnega telefona. Svoj mobilni telefon lahko preprosto očistite z dezinfekcijskimi krpicami

Če pa se vam slučajno zgodi, da vam mobilni telefon po nesreči pade v straniščno školjko, pa vam svetujemo, da čim hitreje odstranite baterijo, telefon pa potopite v skodelico polno suhega riža. Pustite delovati nekaj dni na toplem, suhem mestu, da riž absorbira vso vlago. Sicer ne prevzemamo odgovornosti, a morda boste svoj telefon še lahko usposobili.