Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Raziskovanje s skrito kamero

Datum objave: 30.10.2015

Ste se kdaj spraševali ali hotelske sobarice dobro opravljajo svoje delo? Ali res zamenjajo brisače ter počistijo kopalnico, preden pride novi gost? Ameriška novinarja sta se odločila za raziskovanje s skrito kamero.

Novinarja sta najela več sob za dve nočitvi, v različnih hotelskih verigah ter jih opremila s skritimi kamerami. Želela sta preveriti, ali bo hotelska sobarica upoštevala njuna navodila, da zamenja brisače in posteljnino. 

V vseh primerih sta uporabila kozarce ter odvrgla brisače na kopalniška tla. Prav tako sta izobesila hotelsko obešanko z zahtevo, da zamenjajo posteljnino.

Odkrila sta, da hotelske sobarice včasih uporabijo umazane brisače drugih gostov za brisanje pultov, stranišča in kadi ter celo kozarcev! V nekem hotelu je sobarica najprej očistila tuš kabino z umazano brisačo, potem pa se je lotila odlagalnega kozarčka, v katerega gostje odložijo svoje zobne ščetke.

V tretjem primeru je sobarica sicer zamenjala posteljino, ni pa zamenjala posteljnine na vzglavnikih. V nobenem hotelu pa jima niso zamenjali odej ter zgornjih prevlek za postelje.

Strokovnjaki popotnikom svetujejo, naj natančno določijo, kaj želijo, da jim hotelske sobarice zamenjajo ter prosijo za čiste kozarce, ki so zapakirani ali pa zahtevajo popolnoma nove.

Hotelsko čiščenje