Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Poznate pravilen postopek umivanja rok?

Datum objave: 16.10.2013

Ste vedeli, da se vsake pol ure dotaknemo približno 300 površin?  To pomeni, da smo vsakih 30 minut izpostavljeni več kot 840 000 bakterijam!

Zaskrbljujoč je tudi podatek, da se kar enemu izmed treh ljudi umivanje rok ne zdi pomembno.

Ob svetovnem dnevu umivanja rok, ki smo ga obeležili 15. 10., naj zato spomnimo na pomembnost in pravilen postopek umivanja rok.

Pomembno je, da si roke umivamo z milom, saj tako odstranimo škodljive mikrobe, ki smo jih nabrali na naše roke in bi jih lahko vnesli naprej v telo. Tako preprečimo okužbe ter pomembno zmanjšamo možnost diareje in drugih bolezni. Z doslednim umivanjem rok skrbimo za svoje zdravje ter posredno tudi za zdravje vseh okrog nas.

Umivanje rok z milom naj bi bilo celo bolj učinkovito kot cepivo, saj na ta način lahko rešimo več življenj kot jih rešimo s cepljenjem.

Roke umijemo, ko so vidno umazane, po uporabi stranišča, pred jedjo oziroma pred, med in po pripravi hrane, po smrkanju, kihanju, kašljanju, po dotikanju živali, oskrbi rane, menjavi plenic itd.

Preverite, če poznate pravilen postopek umivanja rok in pobrskajte tudi med dišečimi mili, ki jih imamo na voljo v našem asortimanu.