Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Naj javno stranišče 2018

Datum objave: 14.01.2019

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je tudi letos podelilo priznanje za »Naj javno stranišče 2018«.

Komisija društva je ocenjevala javna stranišča v 80 občinah in na 55 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji, v akcijo pa je bilo zajetih 137 lokacij javnih stranišč po Sloveniji.

Najlepše javno stranišče imajo v prostorih občine Koper, ki je od 5 možnih točk prejela 4,84 točke.
V kategoriji bencinskih servisov je slavil Bencinski servis Petrol Starine, smer Ljubljana, ki je prejel 4,25 točke od 5 točk.

Veseli nas, da sta zmagovalki v obeh kategorijah ravno naši stranki.

Starine 

Straniščno metlico za najslabše urejeno stranišče 2018 je dobila občina Izola, ki je zbrala najmanj točk - 2,48. Med bencinskimi servisi pa je bil najslabše ocenjen OMV Fernetiči, smer Italija, ki je dosegel 2,60 točke.

Komisija je ocenjevala dostopnost, urejenost, označenost dostopa, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo in higienski material. Ocenjevanje so opravljali izključno ob lepem in suhem vremenu, da so zagotovili kar se da podobne pogoje za ocenjevanje.

 

Obema zlatima nagrajencama iskreno čestitamo in upamo, da se bodo še naprej trudili skupaj z nami ohranjati visok nivo higiene v sanitarijah.