Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Kako prihraniti z nakupom nove opreme?

Datum objave: 26.02.2015

Nakup nove opreme za vašo restavracijo verjetno ni na vaši prednostni listi. Pa bi moral biti. Zastarelo opremo bi bilo potrebno zamenjati. Mogoče vas bodo na to opozorili zaposleni, ali pa celo vaše stranke.

Zakaj torej ne bi posodobili opreme? Precej lažje in ceneje je zastarelo opremo predčasno zamenjati, kot pa jo menjati takrat, ko se pokvari. Potrebno je že vnaprej predvideti, da boste lahko začeli pravočasno varčevati za posodobitev zastarele opreme.

Nakup nove opreme je investicija, ne strošek. Investicija, ki se bo takoj pokazala v povečani učinkovitosti, boljši morali itd.

VARČUJTE Z ENERGIJO

Starejša oprema porabi veliko energije. Na primer: tesnilo hladilne naprave lahko začne popuščati, ali pa se prah nabira na napravi, katera bo zaradi tega težje delala ter hkrati porabljala več energije. Z nakupom nove opreme lahko prihranite na energiji, saj je večina opreme opremljena z razredi energetske učinkovitosti, ki zagotavljajo manjšo porabo elektrike. In tako boste lahko z investicijo v novo opremo zmanjšali mesečne stroške za elektriko.

VARČUJTE Z VODO

Pomivalni stroji in ledomati so glavni vir razsipavanja z vodo. Ali imajo vaši stroji certifikat Energy Star? Če izberete program predhodnega izpiranja posode in napolnite pomivalni stroj, potem lahko prihranite 35 % vode, ki bi jo drugače porabili pri pranju posode na roke ali z zastarelo opremo.

VARČUJTE S PAPIRJEM

Imate tudi vi na svojih delovnih pultih postavljene role kuhinjskih brisač, ki se odvijajo v neskončno porabo? Namestite podajalnike kuhinjskih brisač, ki vsakič podajo eno brisačo in ne dopuščajo prekomerne porabe brisač v kuhinji.

Kuhinjske brisače in podajalniki

DVIGNITE DELOVNO MORALO

Vaši kuharji bodo zelo slabe volje, če se bodo morali prilagajati napravam, ki so zastarele. Nova oprema v kuhinji jim bo zagotovo dvignila moralo in jih spravila v dobro voljo, kar bo izboljšalo odnos do dela in povečalo učinkovitost. Počutili se bodo nagrajene za svoje dosedanje delo.

VARČUJTE Z DENARJEM

Vsi našteti argumenti - izguba energije, povečana poraba vode, nizka delovna morala lahko vodijo v izgubo denarja. Vi ste vodja - pogovorite se s svojimi zaposlenimi, kje so potrebne izboljšave. Določite, kako hitro se bo investicija lahko poplačala, potem pa le v nakup tiste nove pečice, varčnega pralnega stroja, ali karkoli drugega potrebuje vaša restavracija.