Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Izvirni načini kako se zahvaliti svojim sodelavcem ali osebju

Datum objave: 18.12.2014

Ker se Božični in novoletni prazniki nezadržno bližajo, smo pripravili nekaj nasvetov, kako se lahko na drugačen, nedenarni način zahvalite svojim sodelavcem ali osebju. 

Hvaležnost ni le lepa gesta, ampak je tudi odlična spodbuda za zaposlene. Izkažete jo lahko na več načinov: v obliki presenečenja, pohvale ali denarne nagrade. Po Globoforce raziskavah je več kot 75 % zaposlenih priznalo, da bi delali bolje, če bi bil njihov trud priznan ali pohvaljen.

Vsi vemo, da si marsikatero podjetje ne more privoščiti denarnih nagrad, zato smo pripravili nekaj nasvetov, ki so neprecenljivi.

Naj bo osebno. S preprostim zahvalnim sporočilom ali pismom lahko veliko dosežete. Tokrat se potrudite še bolj in na roke napišite zahvale vsakemu zaposlenemu posebej ali pa jim napišite priporočilo na LinkedIn-u. Če so se v zadnjem letu res izkazali, dosegli boljše dogovore, pridobili pomembno stranko, jim bo pohvala "z vrha" pomenila zelo veliko in dodaten zagon za nadaljnje delo. 

Naj bo dobrodelno. Najuspešnejšim sodelavcem dajte možnost, da si sami izberejo dobrodelno organizacijo, ki bi ji želeli darovati in svojo poslovno dobrodelnost usmerite v njihovo izbrano ustanovo. Tako boste pokazali, da je tudi vam mar za njihovo dobrodelnost in jih k temu spodbujali.

Naj bo časovno. Darilo časa je neprecenljivo. Predlagajte jim, da greste skupaj na kavo ali sprehod. Naj se vam pohvalijo z uspešno končanimi projekti ali dosežki, poslovnimi in osebnimi. Prisluhnite njihovim pohvalam ali težavam, s katerimi so se spopadali skozi leto. Videli bodo, da vam ni vseeno kaj se z njimi dogaja, kako se počutijo na delovnem mestu in ali so zadovoljni.

Naj bo spremenjeno. Tudi z organizacijskimi spremembami lahko pokažete hvaležnost. Med dnevi, ki so manj obremenjujoči, lahko pošljete najboljše ljudi kakšno uro ali dve prej domov. Ponudite jim lahko tudi "neuradne" petke - naj ob petkih prihajajo enostavno oblečeni, brez težkih poslovnih oblek, če vam delovno okolje to dovoljuje. V pisarno lahko naročite tudi sveže sadje, s katerim si lahko zaposleni postrežejo med delovnim dnem. 
Važno je, da najdete par takšnih dejanj, ki bodo osrečile zaposlene in ne nujno močno obremenile vaš proračun.

Kaj imajo vsi ti načini hvaležnosti skupnega? Vsi pokažejo, da vam za sodelavce ali zaposlene ni vseeno, da so tudi oni del vaše ekipe, da so pomembni in da jim zaupate.


Priredba: ABD