Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Čas je za spomladansko čiščenje!

Datum objave: 10.04.2013

Narava se je le začela prebujati. Prvo spomladansko sonce je pokukalo skozi naša okenska stekla, hkrati pa razkrilo tudi umazanijo in prah, ki smo ga pozimi spregledali. Kot vsako leto je tudi tokrat čas za pravo spomladansko čiščenje!

Zbrali smo nekaj nasvetov za enostavno spomladansko čiščenje: 

1. Poskrbite za pravočasen nakup čistil in pripomočkov. Pomembno je, da čistila in pripomočke nakupite pred pričetkom čiščenja. Ni ravno prijetno, da med čiščenjem ugotovite, da je vaša zaloga prazna. Preglejte, ali imate v omari vsa potrebna čistila, krpe in gobicemetlo, brisalec stekla, vrečke za smeti in rokavice ter dokupite, kar vam manjka.

2. Naredite načrt in vključite družinske člane. Z dobrim načrtom in vso potrebno opremo je polovica spomladanskega čiščenja že opravljena! Delo enakomerno razdelite po prostorih med vse družinske člane. Ne pozabite na manjša in velika popravila, s katerimi se med letom niste spoprijeli.

3. Znebite se stvari, ki jih niste potrebovali v zadnjem letu dni. Naredite prostor novemu in pustite vašemu domu, da zadiha! Stvari, ki jih ne potrebujete lahko podarite v humanitarne namene.

4. Po koncu čiščenja stanovanje dobro prezračite (20 - 30 minut) in ga napolnite s svežim zrakom.

Ne pozabite, pomlad je idealen čas, da stvari spravite v red ter da vaš dom zasije v novi luči!