Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Zima je pravljična! Razen prehlada, gripe, virusov ...

Datum objave: 08.11.2012

Vsi se strinjamo, da ima zima svoje čare - tople kamine, vroče čokolade, aromatične čaje, obmetavanje s snegom ter, seveda, božične praznike v decembru.

Pravljična zima

 

Malo manj so nam ljubi prehladi in gripe, zato smo pripravili par enostavnih nasvetov kako se to zimo izogniti bolezni. Večina od nas se prehlada naleze - bodisi pri kolegih na delovnem mestu, bodisi od otrok v šolah in vrtcih, zato je pomembno, da se delovnem mestu dobro zaščitite pred bakterijami in virusi.

Najlažje zmanjšanje tveganja pred izpostavljenostjo gripe in prehlada, je dobra higiena rok.

Enostavni koraki lahko pomenijo zelo veliko. Za zaščito vašega zdravja sledite spodnjim enostavnim korakom:

  1. Roke redno umivajte z milom in vodo.
  2. Roke obrišite in posušite s papirnato brisačo. Takšno sušenje in brisanje rok je, znanstveno dokazano, najbolj higieničen način sušenja rok.
  3. Redno uporabljajte dezinfekcijska sredstva za roke, ki so vam na voljo. Še posebej pred zaužitjem obrokov.
  4. Vaše delovno mesto redno čistite z dezinfekcijskimi sredstvi (krpice za površine).
  5. Če ste že zboleli, potem poskrbite, da zaradi vas ne zbolijo še vaši kolegi ali družinski člani. Pred kašljanjem in kihanjem prekrijte usta z robčkom za enkratno uporabo, potem pa ga zavrzite. Roke redno umivajte in dezinficirajte. Če robčkov nimate pri roki, raje prekrijte usta z rokavi, ne z rokami.