Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Z novim sodelavcem za premaze imamo težave

Datum objave: 23.08.2017

Pa ne da bi bilo z njim kaj narobe, daleč od tega. Naš novi sodelavec namreč nerad govori o sebi. Ko smo ga želeli predstaviti kot strokovnjaka za premazovanje v podjetju Barjans, kar Sergej sigurno je, nam je rekel: »Ma, kaj čem povedat. Dajmo raje kaj bolj strokovnega pisat, ne pa o meni. Koga zanimam jaz?«

Skromen kot je, ima po svoje prav. Ne bo vas prepričal hvalospev o Sergeju, ampak njegovo znanje, dolgoletne izkušnje in opravljeno delo.

Sergej Gluhodedov ima skoraj 20 let delovnih izkušenj, saj je po očetu prevzel čistilni servis, za katerega dela od prvega dne. Najbolj se je specializiral za odstranjevanje in nanašanje različnih tipov premazov. Opišemo ga lahko kot alternativca, človeka z norimi idejami in še bolj norim smislom za humor. K nam je prišel z namenom, da s svojimi praktičnimi izkušnjami našim strankam pomaga pri čiščenju, premazovanju in vzdrževanju talnih površin.

Glede na to, da delaš skoraj 20 let na področju čiščenja, imaš verjetno ogromno izkušenj s premazovanjem tal. Kaj so najpogostejše napake, ki jih ljudje delajo pri premazovanju?

Mislim, da je pomanjkanje osnovnega znanja največji problem, ki nastane že pri sami identifikaciji talne površine. Sledi napačna izbira kemijskih sredstev (odstranjevalcev), premazov, strojne opreme, filcev, preskakovanje faz dela, itd. Ko vse te napačne odločitve združimo, dobimo poškodovane talne površine, tla niso pravilno zaščitena ali pa so slabo pripravljena. Kot del sanitarnega inženiringa na podjetju Barjans se trudim z ostalimi sodelavci izobraževati osebje na njihovem terenu, jim olajšati delo ter poučiti o pravilnem delu in novih smernicah.

Kaj bi svetoval ljudem, preden se lotijo nakupa premazov in pred samim premazovanjem tal?

Veliko se nas ne zaveda, da je vsaka talna površina velika investicija, katero pa je potrebno tudi ustrezno vzdrževati. Dejstvo je, da je obraba neizpodbitna in da je potrebno podlago ustrezno zaščititi. Pred samo izbiro naj se dobro poučijo pri dobavitelju in izberejo primeren premaz za svoja tla. Sam osebno zagovarjam kakovost pred samo ceno. Zato naj ta ne igra glavne vloge. Kakovostna priprava tal in brezhiben videz je ogledalo samega objekta!

Katera talna površina je po tvojih izkušnjah najbolj hvaležna in lahka za vzdrževanje?

Podlage iz PVC-ja se najlažje vzdržujejo, saj so v primerjavi z linolejem ali gumo zelo odporne na baze in kisline. Pri pripravi PVC-ja nam sama površina dopušča več napak in na njem lahko uporabljamo močnejša topila premazov ter bolj agresivne filce, kar nam predvsem olajša delo.

Če bi lahko priporočil katerikoli premaz za tla, katerega bi svetoval?

Če gledam klasične premaze imam sam največ izkušenj s premazi TASKI od Diverseya, kjer se mi zdi, da je razmerje med ceno in kakovostjo najustreznejše. Zadnje leto pa se ukvarjam tudi s specialnimi dvokomponentnimi poliuretanskimi premazi, saj ti zdržijo tudi po več let, na primer Dr. Schutz.

Sergej Gluhodedov Sergej Gluhodedov, strokovni sodelavec za področje čiščenja in premazovanja tal