Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Sol - dobra na cestišču, slaba za avto!

Datum objave: 13.02.2013

Zima je pokazala prave zobe - že večkrat. Mnogi vozniki so zato hvaležni cestnim službam, ki cestišča pridno solijo v času zimskih razmer. Sol resda rešuje naša življenja, s tem ko ohranja cesto varno, vendar pa tudi skrajšuje življenjsko dobo naših jeklenih konjičkov. Kako si lahko pomagamo?

Cestna sol se uporablja za ustvarjanje nižjih zmrzišč na cestišču, kar posledično pomeni manj ledu na cestah. Sol pa ima tudi nekaj neprijetnih lastnosti, ki lahko povzročijo škodo na avtomobilu. Je jedka snov, kar pomeni, da lahko razje barvo na vozilu, povzroči rjavenje ali celo poškoduje podvozje.

Vozniki lahko svoje avtomobile zaščitijo tako, da ne vozijo po pravkar posoljenem vozišču, če to ni res potrebno. Poleg tega se voznikom svetuje, da svoje avtomobile v zimskem času bolj pogosto čistijo in s tem odstranijo cestno sol z vozila. Zato naj večkrat zavijejo v bližjo avtopralnico. Priporoča se pranje enkrat mesečno, vsekakor pa pred otoplitvami. Toplo vreme namreč aktivira delovanje soli.

 

Tudi v Barjansu smo poskrbeli, da bodo avtopralnice imele vso opremo za zaščito jeklenih konjičkov. Naredili smo izbor izdelkov, ki bodo voznikom pred otoplitvami zagotovo koristili: