Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

S penilom do velikih prihrankov

Datum objave: 31.01.2014

Raziskave so pokazale, da ljudje prihranijo približno 16 % vode v straniščih, v kolikor uporabljajo penilo namesto običajnega tekočega mila.

Raziskovalci so spremljali približno 150 ljudi. Ko so uporabili tekoče milo, je bila povprečna poraba vode 1758 ml v 21,8 sekundah. Pri penilnem sredstvu pa se je poraba vode zmanjšala na 1475 ml, roke pa so si ljudje umili v 19,7 sekundah. Rezultat pomeni 16 % prihranek vode. V kolikor si ljudje roke umijejo trikrat na dan v službi, potem podjetje s približno 100 zaposlenimi lahko v letu dni prihrani 20 000 litrov.

To pa ni edini prihranek. Če se zmanjša poraba vode, se zmanjša tudi energija, ki je potrebna za ogrevanje vode. Poleg tega je znano, da ima penilo 8-krat manjšo porabo kot tekoče milo, kar pomeni prihranek tudi na izdelku. Volumen penila je namreč večji, zato porabniki zaradi občutka, da imajo veliko količino pene na rokah, manjkrat pritisnejo na dozer. To ne le, da podaljšuje življenjsko dobo dozerjev, prihranimo tudi na delovni sili. Penilo namreč pomeni tudi 8-krat manjšo število menjav kartuš.


Še vedno razmišljate, ali bi raje uporabljali penilo ali tekoče milo?