Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Pralnica Vrtca Vrhnika dala analizirati učinkovitost naših pralnih sredstev

Datum objave: 17.01.2018

Vrtec Vrhnika je ustanova, kjer je skrb za okolje in ekološka ozaveščenost na zelo visoki ravni. Vrtec v petih enotah obiskuje 700 otrok, za njihovo zdravje in okolje pa skrbijo na različne načine. Med drugim že od leta 2014 uporabljajo pralne pleničke. Že po štirih mesecih uporabe pralnih pleničk so okolje razbremenili za skoraj 16 000 pleničk za enkratno uporabo.

Mokre in umazane pleničke zbirajo v namenskih koših s pokrovom, le-te pa hišnik dnevno odvaža v pralnico. V pralnici jih vsak dan operejo v profesionalnih pralnih strojih po naslednjem postopku: strojno izpiranje, predpranje, glavno pranje.

Pralnica Vrtec Vrhnika

Svoji stranki smo prisluhnili, analizirali njene pralne postopke in ustrezno strokovno svetovali. Izbrali so našo zadnjo inovacijo Clax Revoflow. To je napredna tehnologija avtomatskega doziranja čistilnih sredstev, s katero je upravljanje enostavno in varno, učinkovito in hkrati trajnostno. Pralni stroji tako avtomatsko dozirajo pralna sredstva, ki so brez klora in mehčalcev. Sredstva, ki jih uporabljajo pri pranju, morajo biti prijazna otroški občutljivi koži in ne preveč agresivna, hkrati pa morajo zagotavljati ustrezno čistočo in dezinfekcijo, saj so le tako pleničke lahko ponovno uporabne.

Da bi se prepričali o učinkovitosti naših pralnih sredstev, je vrtec oprane pleničke dal analizirati neodvisnemu Centru za nego tekstilij in oblačil Univerze v Mariboru, ki je izdal Potrdilo o učinkovitostih razkuževalnega postopka pranja pleničk in pralna sredstva Diversey ter pralne postopke ocenil kot učinkovite. 

Potrdilo Vrtec Vrhnika