Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Portugalci imajo najlepše urejena stranišča v Evropi

Datum objave: 27.12.2013

Raziskava Zoover, izvedena v 15 državah, je pokazala, da imajo v Evropi najslabše urejena stranišča v Franciji. Kar vsak tretji popotnik izmed 3000 anketiranih se strinja s to trditvijo. Še več, kar 45 % Francozov navaja, da so njihova stranišča verjetno najslabša v Evropi.

Franciji po nečistoči javnih toalet sledita Turčija, ki je pobrala 17 odstotkov glasov, ter Poljska z 9 % glasov.

Po mnenju popotnikov najčistejše in najbolj urejene WC-je v Evropi najdemo na Portugalskem, pa tudi v Švici in sosednji Avstriji.

Ko so popotniki ocenjevali javne toalete, jih je najbolj motil slab vonj (34 %) ter pomanjkanje WC papirja (27 %). V 19 % primerov so se turisti pritoževali nad wc »počepniki« ali umazanimi wc deskami, moti pa jih tudi, če na javnih toaletah ni tekočega mila ali penila (2 %).

Tudi Slovenci vsako leto izberemo naj javno stranišče pri nas. V letu 2013 se je izkazalo, da imajo najčistejše javne toalete v prestolnici. V kategoriji bencinskih servisov je slavil Bencinski servis Grič, med bolnišnicami Poliklinika Ljubljana, najbolj urejena stranišča v kategoriji zdravstvenih domov pa imajo v ZD Trbovlje.