Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Neprijetne vonjave v pralnem stroju?

Datum objave: 30.04.2014

Se tudi vi spopadate z neprijetnimi vonjavami, ki se širijo iz vašega pralnega stroja, poleg tega pa se vonjav navzame tudi sveže oprano perilo?

Če so vam težave znane, naj vas pomirimo. Z vašim strojem ni prav nič narobe, prav tako ne z detergentom za pranje perila ali mehčalcem. Rešitev za tovrstno težavo pa imate večinoma vsi doma.

V bobnu se rade nakopičijo bakterije, še posebno, če v stroju perila dlje časa ne prekuhavamo na 90 °C. Posledica bakterij je neprijeten vonj.

Kaj torej lahko storite?
V boben vlijte 4 kavne skodelice alkoholnega belega kisa, razredčenega z vročo vodo ter prižgite stroj. Če po enem pranju vonj ne bo povsem odpravljen, postopek ponovite.

Poleg tega s kisom očistite tudi nakopičen detergent v posodicah ter vodni kamen. Ne pozabite na gumo, ki se nahaja pri vratcih pralnega stroja, tudi tam namreč pogosto najdemo plesen. Stroj po čiščenju dobro prebrišite, najbolje s krpo iz mikrofibre, ki dobro vpija vlago.

Prepričani smo, da boste težave odpravili.

V bodoče poskrbite, da boste občasno perilo oprali tudi na 90 °C, saj boste s tem uničili bakterije. Poleg tega opranega perila ne puščajte dlje časa v stroju, saj se zaradi vlage v bobnu začno nabirati glivice in plesni. Po pranju vratca stroja pustite nekaj časa odprta, da se boben dobro presuši in prezrači.