Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Ne prodajamo več čistil!

Datum objave: 12.09.2016

Že dolgo časa nazaj smo nehali prodajati (zgolj) čistila. Le-ta lahko kupite pri vsakem "garažnem" prodajalcu oz. preprodajalcu, kot mu rečemo. Namreč, čistila sama po sebi ne bodo naredila objekta higienskega in čistega - to boste dosegli samo z ustreznim partnerjem za čistočo in higieno.

Predstavljamo 5 nasvetov, kako izbrati ustreznega partnerja za higieno.


1. Vprašajte ali vam nudijo izobraževanje osebja


Vsaka uporaba profesionalnih čistil zahteva določeno znanje. Ključno in najbolj pomembno je, da se opravi teoretično in praktično usposabljanje čistilnega kadra. Le-te je treba seznaniti s profesionalnimi čistili, ki so večinoma koncentrirana in jih je potrebno pravilno redčiti. V nasprotnem primeru lahko pride do trajnih poškodb opreme, kot so na primer poškodbe kroma na pipah.

Nepravilna uporaba profesionalnih čistil

2. Preverite dostopnost tehničnih in varnostnih listov

Vaš partner za higieno vam mora zagotavljati tehnične in varnostne liste čistil po aktualni zakonodaji. Ta dokumentacija je zelo pomembna, saj vključuje informacije o nevarnih sestavinah, ukrepanju ob različnih scenarijih izpostavljenosti, o pravilnem skladiščenju, ustrezni osebni zaščiti itd. 

3. Ali vam zagotavljajo servis dozirnih naprav in strojev?

Pri pravilnem doziranju čistil so dozirne naprave izjemnega pomena. Le-te je potrebno pravilno vzdrževati in ob morebitni okvari hitro ukrepati. 
Okvara čistilnega stroja pa lahko pomeni velike časovne zamude in izpade dohodka, zato je urgentna pomoč servisa nujna.

Dozirni sistemi Revoflow za pralnice

4. Finančno stanje podjetja je pomembno!

Zakaj mora imeti moj dobavitelj dobro finančno stanje, se sprašujete? Iz čisto preprostega razloga. Finančno stabilno podjetje bo imelo konstantno zalogo. Za vas pa je pomembno, da vam dostavi tisto čistilo, ki vam ga je včeraj zmanjkalo, kaj ne?

Bonitetne ocene

5. Nudijo podporo sanitarnega inženiringa?

Strokovna podpora sanitarnega inženiringa je ključnega pomena. Osebje z ustrezno izobrazbo in izkušnjami izdela načrt čiščenja, HACCP, svetuje pri racionalizaciji čiščenja, kot so: prihranki pri čistilih, pri časovnih okvirjih, racionalizaciji čiščenja ... Pomembno je, da zahtevate podporo v ključnih trenutkih, kot je naprimer obisk inšpekcije.

Torej, ne prodajamo več čistil - prodajamo higieno in spodbujamo partnerstvo.