Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Nasveti za generalno čiščenje hotelskih sob

Datum objave: 31.03.2014

Za mnogo hotelov in apartmajev je čas med zimsko in poletno sezono idealen za generalno čiščenje sob za goste. Ko govorimo o generalnem čiščenju, imamo v mislih čiščenje, ko odmaknemo tudi pohištvo in sobe temeljito očistimo. Tako dosežemo tudi standarde, ki jih ob običajnem dnevnem pospravljanju ne moremo. Hoteli svoje sobe običajno generalno očistijo dva- do štiri-krat letno, odvisno od zasedenosti kapacitet.

Tokrat vam ponujamo 10 nasvetov za bolj učinkovito generalno čiščenje.

 

1. Odstranjevanje prahu. Uporabite palico za prah z dolgim ročajem za področja v hotelski sobi, ki jih ne dosežete. Pri tem ne pozabite očistiti tudi detektorjev dima, zračnikov z rešetkami,  vrhov omar in okvirjev vrat …

2. Luči. Očistite kroglo, žarnico, držalo …

3. Okenske površine. Operite ali kemično očistite zavese. Obrišite karnise za zavese in očistite okna iz obeh strani s čistilom za steklo. Ne pozabite na okvirje za okna. Preverite, če mehanizem za zapiranje oken pravilno deluje. Posesajte rešetke.

4. Postelje. Očistite vzmetnice, okvir, podest z letvicami. Posesajte preprogo ob postelji. Preverite trdnost okvirja in podesta z letvicami. Odmaknite posteljo od stene in jo očistite. Pretresite vzmetnice, vzglavnike in odeje.

5. Stene in vrata. Upoštevajte načelo čiščenja od vrha proti tlom, pri tem uporabite večnamenske krpe za suho čiščenje.

6. Pohištvo.  Očistite vse površine na pohištvu, tako znotraj kot tudi zunaj. Preglejte oblazinjene dele, da niso strgani in da nimajo madežev. Popravite, zašijte in po potrebi zamenjate, kar je potrebno.

7. Površine, pripomočki in oprema. Preverite, ali vsi pripomočki delujejo. Hišnik naj popravi nepravilnosti, preveri naj tudi, ali je potrebno pobeliti del stene, pobarvati lesene površine in zakriti praske.

8. Tuš zavese. Odstranite kljukice iz zaves in slednje namočite v vedro z belim kisom ali čistilom, ki odpravlja nakopičeno milo in vodni kamen. Namestite oprane zavese ali namestite nove.

9. Talne ploščice in fuge. Uporabite krtačo s ščetinami in čistilo za čiščenje talnih ploščic. Sperite s svežo vodo in osušite s čistimi krpami. Uporabite manjšo krtačko s ščetinami ali kar zobno ščetko za čiščenje okoli robov umivalnika in za področja okoli wc-ja. Zbrišite do suhega.

10. Preproge. Premaknite vso pohištvo in posesajte preproge. Preproge temeljito očistite tudi s čistilom za preproge ter jih osušite.

 Želimo vam veliko zadovoljnih gostov!