Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Merijo čas na wc-ju!

Datum objave: 09.09.2014

Ameriško podjetje WaterSaver je tarča kritik zaradi domnevnega omejevanja časa, ki ga lahko zaposleni zapravijo na stranišču. Določili so, da je dovoljeno povprečje do 6 minut dnevno.

Podjetje ima razpredelnico za vsakega delavca posebej, kjer beležijo koliko časa je bil na stranišču. Zaposleni so bili vabljeni na individualne razgovore, kjer so morali razložiti, kaj so počeli tako dolgo na stranišču.

Problem je nastal, ko je podjetje namestilo kartice za dostop do sanitarij. Direktor podjetja odgovarja, da imajo zaposleni do 1 ure prostega časa med delovnikom in bi ta čas morali porabiti tudi za opravljanje potreb. "Nikomur ne preprečujemo, da hodi na wc. Težava je, da uporabljajo telefone in pišejo sporočila, pod pretvezo, da so na stranišču. Izgubljenih je bilo 120 delovnih ur. Nimam pa trdnih dokazov." Uporaba telefonov je v podjetju WaterSaver, v času delovnika, prepovedana.

V izogib težavam so si domislili sistema nagrajevanja - vsak, ki bo na stranišču preživel manj kot 60 minut v 10-ih dneh, bo dobil dolar na dan, ko ne bo prekoračil omejenega časa.

Vir: CNN money