Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Kako si lahko olajšamo čiščenje in vzdrževanje tal?

Datum objave: 03.06.2015

Vsako zapiranje določenega dela objekta zaradi čiščenja ali vzdrževanja tal pomeni slabšo oskrbo, manjši zaslužek oz. slabši pretok strank. V bolnišnicah in urgentnih blokih pa so lahko ogrožena celo življenja, če so določene poti zaprte zaradi mokre podlage. Kako takšna in drugačna podjetja čistijo oz. vzdržujejo tla v objektu na hiter in efektiven način? 
Kako takšna in drugačna podjetja čistijo oz. vzdržujejo tla v objektu na hiter in efektiven način?

Potrebno je vzpostaviti zadovoljivo ravnovesje med učinkovitostjo in hitrostjo. V bolnišnicah morajo biti tla po čiščenju čim hitreje spet v uporabi. Če tla čistimo hitro in zelo pogosto, bo na ta račun trpela učinkovitost. In ker so stroški čiščenja povezani v veliki meri z osebjem, ki ga izvaja, sta hitrost in učinkovitost ključnega pomena.

Nekateri procesi vzdrževanja tal se lahko izvajajo brez zapiranja določenih poti ali oddelkov, npr. če s čistilnim strojem čistite določeno področje, lahko ljudje hodijo okoli njega. Loščenje tal daje visok sijaj, ki ga lahko, s pravo opremo in pripomočki, zelo hitro dosežemo.

Vzdrževanje čistoče s strojem Taski

Zakaj premazujemo tla?

Če tal ne vzdržujemo pravilno in redno, se lahko trajno poškodujejo. To v končni fazi pomeni ogromne stroške za zamenjavo podlage ali pa velik vložek v sredstva za povrnitev tal v prvotno stanje.

Tla premazujemo zato, da jim podaljšamo življenjsko dobo, saj jih tako obvarujemo pred mehanskimi poškodbami ter umazanijo. Premaz naredi sloj na tleh, katerega je bistveno lažje čistiti. Zato si s premazovanjem tal olajšamo redno čiščenje in vzdrževanje.

Tu igra glavno vlogo hitrost. Sveže premazana tla morajo biti vsaj 8 ur neprehodna. S stroji za ribanje ter ustreznimi odstranjevalci premazov lahko na hiter in enostaven način odstranimo star premaz ter nanesemo novega. Čas lahko prihranimo tudi s tem, da kupimo odstranjevalec premaza, katerega ni potrebno spirati z vodo. Z uporabo primernih pripomočkov za nanašanje premazov pa lahko tudi premazovanje postane hitrejše in lažje.

Odstranjevanje in nanašanje premazov Taski