Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Kako se izogniti poklicnemu dermatitisu (2.del)?

Datum objave: 19.03.2018

V 1. delu, ki si ga lahko preberete TUKAJ, smo predstavili finančno breme, ki ga lahko dermatitis predstavlja nekemu podjetju.

Tokrat vam predstavljamo rešitev, ki nastanek dermatitisa lahko zmanjša oz. celo prepreči.

Prvi korak k rešitvi je ustrezna zaščita kože

Kožo je pred pričetkom dela potrebno ustrezno zaščititi. Pomembno je, da za zaščito izberemo pravo zaščitno kremo (in ne negovalno). Namen zaščitnih krem je, da kožo zaščitijo pred vdori umazanij in bakterij v delovnem procesu, pa tudi pred različnimi dražilci kože. Ob uporabi zaščitne kreme se tudi zmanjša poraba čistilnih sredstev, saj se umazanija ne oprime močno v kožo in se jo zlahka odstrani, brez drgnjenja. Zaščitna krema tudi pomaga ohranjati naravne lipide in vlažilce v koži med delom ter izboljša udobje in moč kože med nošenjem osebne zaščitne opreme. Kožo tudi ščiti pred izpostavljenostjo UV žarkom in v hladnih delovnih pogojih.

Koža z zaščitno kremo

Zaščitno kremo uporabimo pred pričetkom dela ter jo ponovno nanesemo po umivanju rok (med delom). Po končanem delu pa uporabimo negovalno kremo, saj je njen namen regeneracija kože po delu.

Zakaj je toliko vrst zaščitnih krem?

Glede na vrsto dela se na delovnih mestih nahajajo različne substance. Nekateri delajo v precej vlažnih okoljih (voda kožo zmehča in je tako bolj dovzetna za vdor bakterij), drugi pa delajo z veliko mastnimi madeži (ki se v kožo zažrejo in jih je ob koncu dela težko odstraniti). Zato je pomembno, da se koža, glede na delovno mesto, zaščiti z ustrezno zaščitno kremo.

 • ZAŠČITA V VLAŽNIH OKOLJIH

  Pomivalke posode ter ostali poklici, kjer je koža veliko v stiku z vodo, naj izberejo zaščitne kreme za zaščito v vlažnih okoljih, npr. STOKODERM AQUA SENISITVE.

  Zaščita kože v vlažnih okoljih
 • ZAŠČITA PRED OLJI, MASTJO, DETERGENTI, LUBRIKANTI

  Delavcem v industriji se svetuje uporaba zaščitne kreme na oljni osnovi, za zaščito pred olji, barvami, laki, smolami, npr. TRAVABON CLASSIC.

  Zaščita kože v industriji
 • ZAŠČITA POD ROKAVICAMI

  Za čistilno osebje in za poklice, ki veliko časa preživijo v rokavicah, je primerna zaščitna krema za kožo pod rokavicami npr. TRIPPLE ACTIVE GEL. Le-ta zagotavlja ustrezno zaščito pred bakterijami, ki se razvijajo v rokavicah in ščiti pred mehčanjem kože.

  Zaščita kože pod rokavicami
 • UV ZAŠČITA

  Pri varjenju pa je kožo potrebno zaščititi pred UV žarki, zato bi v tem primeru priporočali kremo z UV zaščito STOKODERM SUN PROTECT 30 PURE.

  Zaščita kože - UV

Za najbolj racionalno porabo je najboljša in najenostavnejša uporaba dozirnikov, ki bodo vsakič dozirali ravno pravšnjo količino sredstva in zagotovili prihranek na porabi. 

Spremljajte naše novičke. V naslednjih vam razkrijemo, kako pravilno izbrati ustrezno čistilno in negovalno sredstvo za kožo, glede na poklic, ki se opravlja in glede na umazanijo, ki se na delovnem mestu pojavlja.