Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Kako privarčevati pri stroških čiščenja?

Datum objave: 16.09.2015

Verjetno se večkrat sprašujete kako bi zmanjšali stroške čiščenja. Iščete boljše in cenejše ponudnike, hodite na sestanke z dobavitelji, ki vam priskrbijo boljše ponudbe čistilnih sredstev in podobno. Sami pa zagotovo opažate, da so vedno največji strošek ljudje, ki čiščenje opravljajo. Tu vam lahko pomagamo.

Prvi in najpomembnejši ukrep, ki ga lahko sprejmete je, da zmanjšate vnos umazanije v stavbo. To storite s predpražniki.

Predpražniki so namenjeni ustavljanju večjih delov umazanij, finih prašnih delcev in vpijanju vlažnih delcev oz. vlage. Na ta način zmanjšamo potrebo po čiščenju in čistilih, saj zmanjšamo pogostost oz. intervale čiščenja. 
Ob ustreznem arhitektonskem načrtovanju je mogoče predpražnike popolnoma prikrojiti - tako vrsto, barvo, teksturo, kot tudi obliko.

Outdoor Barjans image barjans 
 

Vhodi predstavljajo prvi vtis, ki ga obiskovalec dobi o ustanovi oz. podjetju, zato zahtevajo posebno pozornost. Podjetje emco predstavlja enega vodilnih na trgu prilagojenih sistemov za zbiranje umazanije.

Predpražniki temeljijo na tristopenjskem predelnem načinu čiščenja, ki zajema: 

1) odstranjevanje večjih delcev umazanije (entrance predpražniki),
2) odstranjevanje finih delcev umazanije (classic, image ali outdoor predpražniki),
3) odstranjevanje vlažnih madežev in druge umazanije (classic, image ali outdoor predpražniki).

predprazniki-tristopenjsko-barjans

3-stopenjsko predelno čiščenje zmanjšuje stroške čiščenja, ohranja bližnje talne obloge in zagotavlja trajnejšo obstojnost opreme zgradbe. Čistilni sistemi predpražnikov so odporni proti drsenju in na ta način izpolnjujejo ustrezni varnostni vidik.

Več o ponudbi predpražnikov boste našli na našem letaku TUKAJ.

entrance barjans  classic barjans