Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Kako lahko marmorju vrnemo prvotni sijaj? [navodila]

Datum objave: 20.03.2018

Marmor se z leti ne sveti več tako, kot se je na začetku, ko je bil še nov. Mat izgled dobi zaradi več razlogov:
- frekvenca ljudi (pohodnost),
- nepravilno čiščenje in nega marmorja,
- uporaba kislih čistilnih sredstev.

Nesvetleč marmor

Zgolj uporaba čistilnega stroja z mehkim filcem in visokimi obrati ni dovolj. Potreben je tako imenovani postopek kristalizacije. Le-ta je možna samo na kamnu, ki vsebuje kalcijev karbonat oz. apnenec. 

Kako poteka postopek?


Pred začetkom dela tlaki ne smejo vsebovati nečistoč, akrilnih premazov in podobnega. Zato je treba tla naprej generalno očistiti z močnim alkalnim čistilom. Po čiščenju površino temeljito izperemo z vodo.

Pred samim nanosom kristalizacijskega praška TASKI Jontec Nobile Plus tla predhodno omočimo s krpo. Lahko pa tudi vnaprej pripravimo pasto iz prahu in vode v pravilnem razmerju.

Tla začnemo obdelovati z enokolutnim strojem in belim filcem. Pasto vtiramo v tla zelo počasi (nekaj minut na m2) ter delamo po sekcijah. POZOR! Paziti moramo, da se pasta ne posuši na površini. 

Med postopkom kristalizacije

Raztopino na tleh razredčimo z vodo in posesamo.

Celotno površino še enkrat izperemo s čisto vodo. Po kristalizaciji lahko površino tudi zaščitimo z ustreznim impregnacijskim sredstvom TASKI Jontec Repello in s strojem spoliramo.

Kristalizacija - med postopkom

Sedaj ima vaš marmor čudovit sijaj, kot bi bil spet nov.

Po kristalizaciji marmorja

Za izvedbo in ponudbo storitve kristalizacije nas lahko kontaktirate na naš brezplačni telefon 080 50 77.

Opomba: Na sliki je izvedba kristalizacije, ki smo jo opravili v avli slovenskega hotela. Slike so last podjetja Barjans d.o.o.