Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Industrijske krpe in brisače

Datum objave: 21.09.2018

V prejšnjih novičkah smo komentirali različne vidike čiščenja s starimi cunjami in predstavili razloge za opustitev te zastarele prakse. Uporaba namenskih krp in brisač zagotavlja povečano učinkovitost, ki pomeni manj stroškov z dostavo, rokovanjem, skladiščenjem in odpadki. Poleg tega namenske krpe ne puščajo muck kot tekstilne krpe, bolje vpijajo topila in krepko zmanjšajo njihovo porabo, nenazadnje pa tudi močno izboljšajo vtis na stranke in poslovne partnerje, ki cenijo profesionalnost in visoke higienske standarde.

Tokrat podrobneje predstavljamo različne vrste namenskih krp in brisač ter podajalnikov. Svetujemo vam, da si pravi izdelek izberete glede na vaše specifične potrebe. Za brisanje uporabite industrijske papirnate brisače, za čiščenje in poliranje pa so primernejše industrijske krpe.

BRISANJE

Papirnate brisače so namenjene brisanju razlitij, srkanju tekočin ter pobiranju umazanije in prahu. Te vsakdanje naloge odžirajo čas, ki bi ga sicer porabili za opravljanje dela, zato je pomembno, da jih opravimo čim hitreje. Glede na vrsto umazanije, s katero se srečujemo, lahko izberemo običajne večnamenske industrijske brisače ali močnejše brisače za težje naloge, ki tekočine vpijajo bolj učinkovito in tudi razpadejo počasneje.

ČIŠČENJE

Za odstranjevanje umazanije in madežev s površin, strojev ali orodja vam svetujemo uporabo čistilnih krp, ki se lahko uporabljajo brez vode, lahko pa jih tudi zmočite in uporabljate skupaj s tekočino, detergenti ali dezinfekcijo. V primerjavi s papirnatimi brisačami so krpe za čiščenje močnejše in obstojnejše. Poleg običajnih čistilnih krp za splošno uporabo je mogoče dobiti tudi posebne krpe za specifične namene, na primer takšne, ki zagotavljajo še večjo obstojnost v kombinaciji s tekočinami ali večjo vpojnost. V situacijah, ko nimate dostopa do vode, se zelo dobro obnesejo že navlažene krpice za čiščenje površin in rok.

POLIRANJE

Krpe za poliranje so še posebej mehke, da površine ne opraskajo in ne puščajo sledi. Zasnovane so tako, da zagotavljajo enakomeren nanos sredstva za poliranje. Tako v najkrajšem času dosežemo, da je površina dobro zaščitena in sijoča.

Poliranje tork

PODAJALNIKI

Za doseganje največje učinkovitosti pri uporabi krp in brisač ne smemo pozabiti na izbiro najustreznejših podajalnikov. Pri tem je treba misliti predvsem na to, da morajo biti krpe in brisače dostopne čim hitreje in čim bliže mestu uporabe. Poleg tega je treba upoštevati zahtevnost montaže in čiščenja podajalnikov ter njihove druge lastnosti, na primer enostavnost podajanja, polnjenja in pregleda nad porabo. Izbirate lahko med samostoječimi podajalniki, ki jih lahko po potrebi prestavljamo, in stenskimi podajalniki, ki zagotavljajo, da so krpe in brisače na določenem mestu vedno dostopne.

 

Če ne veste, katere brisače ali krpe izbrati, nas kontaktirajte in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev glede na vaše specifične potrebe.