Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Higiena v slovenskih pekarnah je slaba

Datum objave: 20.06.2013

Nadzor higiene v slovenskih pekarnah je pokazal, da kar tri četrtine pekarn krši zakonodajo in ne zadošča higienskim standardom po načelih HACCP.

Inšpektorji so preverjali izpolnjevanje higienskih kriterijev prostorov, opreme in osebja ter ugotovili mnoge nepravilnosti: neprimerno rokovanje z živili, neustrezna delovna obleka, nedosledno izvajanje HACCP idr.

Za potrošnika to pomeni večje zdravstveno tveganje in omajano zaupanje v slovenske pekarne. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin bo svoj nadzor v prihodnje še poostrila.

Ste vi že poskrbeli za vzpostavitev HACCP sistema v vašem podjetju? Za HACCP načrt po meri stopite v stik z nami.