Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Čistilni servis v središču škandala

Datum objave: 23.02.2016

Čistilni servis, ki ga najamejo za čiščenje prizorišč zločinov, se nahaja v središču škandala. V želji po prepoznavnosti in publiciteti, so na Facebooku objavili sliko čiščenja enega od prostorov, kjer se je zgodila tragedija.

čistilni servis v središču škandala

Na sliki, ki jih je objavilo čistilno podjetje iz Atlante, so prikazani osebni predmeti preminulega. "To meče slabo luč na našo branžo," je mnenja Ryan Sawyer, lastnik konkurenčnega ameriškega čistilnega servisa. Pravi, da sorodniki že tako težko sprejmejo izgubo ljubljene osebe, potem pa se neko podjetje z njihovo tragedijo še hvali na družbenih omrežjih.

Trenutno nobena zakonodaja ne ureja področja čiščenja prizorišč zločinov. "Frizerji in kozmetičarji imajo licenco za opravljanje svojega dela. Zakaj ga nimajo tudi podjetja, ki čistijo takšne prostore?" se sprašuje Sawyer, ki ima v lasti konkurenčno podjetje Bio-One.

Atlanta Crime Scene Cleanup, ki ga vodi Ronnie Cruse, je v svoj zagovor povedal, da je dobil dovoljenje lastnikov hiše za objavo sporne fotografije. "Slike nismo objavili nikomur v posmeh. Je zgolj fotografija, ki prikazuje moje sodelavce pri delu. Nikjer ni vidnega nobenega naslova, niti osebnega podatka. Če bi se kdo želel pritožiti, bi se morale moje stranke, ne pa konkurenčno podjetje, ki mu gre v nos dejstvo, da opravimo več dela kot oni."

Na svoji spletni strani podjetja navaja, da v prvi vrsti skrbijo za vzpostavljanje varnosti in odstranjevanje vizualnih opomnikov tragičnega dogodka.

Vir: ECJ