Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Beljenje s klorom? Ne, hvala!

Datum objave: 05.12.2012

Ali veste, da je veliko toaletnega papirja in papirnatih brisač na trgu beljenih s klorom? Pa veste kako nevaren je klor za intimne dele telesa in za našo naravo nasploh? V podjetju SCA, ki proizvaja sanitarne potrošne materiale TORK, že od leta 1996 proizvajajo TCF izdelke. Kaj so TCF izdelki?

TCF oz. Totally Chlorine Free pomeni, da so izdelki (papir) beljeni brez uporabe kemikalij, ki vsebujejo klor. Pri beljenju z vodikovim peroksidom in ozonom nastajata samo voda in kisik, kot stranska proizvoda. To pomeni, da se s tem okolje ne onesnažuje po nepotrebnem. TCF način beljenja tudi pripomore k manjši porabi vode ter posledično tudi energije ter onesnaževanja vode.

Glavna alternativa TCF beljenju je ECF beljenje. ECF oz. Elementary Chlorine Free beljenje pomeni, da se uporablja klorov dioksid (ClO2) namesto klorovega plina (Cl2). Takšen način beljenja je vseeno boljši od navadnega beljenja s klorom, saj le-ta proizvaja dioksine. 

Vsi izdelki TORK, ki jih proizvaja prodaja podjetje Barjans d.o.o. so beljeni BREZ UPORABE KLORA.