Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih...
V redu

Nazaj na seznam novic

Barjans sodeloval pri pogozdovanju barja

Datum objave: 08.04.2010

Podjetje Barjans je svojo ekološko usmerjenost že pokazal s ponudbo ekoloških čistil v prodajnem asortimanu, s podeljevanjem ekoloških nalepk ter z različnimi varčevalnimi ukrepi znotraj podjetja. Tokrat pa smo se odločili sodelovati tudi v pogozdovanju Ljubljanskega barja. V ta namen smo z veseljem donirali preko 300 sadik smrečic, ki bodo v naslednjih letih predstavljale dom in zavetje mnogih živali.

Veseli smo bili tudi elektronske pošte iz Zavoda za gozdove Slovenije:   

Še enkrat se vam najlepše zahvaljujemo za donirane sadike. Sadike bodo danes posajene na področju Ljubljanskega barja, kjer je drevja v pretežno kmetijski krajini malo. Posajena drevesca bodo tam v naslednjih letih opravljale med drugim tudi pomembno biotopsko vlogo za malo divjad (fazan, jerebica, polski zajec). Te živalske vrste namreč zelo rade poiščejo kritje pred plenilci prav pod mladimi smrekami, katerih veje segajo prav do tal.

Toliko v vednost in lep pozdrav!

Janko Vidmar
Zavod za gozdove Slovenije

 

V podjetju Barjans smo bili veseli, da smo lahko pomagali in upamo, da bomo v bodoče vzgled mnogim slovenskim podjetjem.